Tulevaisuustaidot-koulutussisällöt

Porigamin koulutuspolkujen varrelta löydät taatusti sinua ja bisnestäsi tukevat sisällöt! Valitsetko vastuullisuuden, virittäydytkö vuorovaikutukseen vai valmistaudutko visioimaan?

Etkö pääse paikan päälle? Ei hätää! Porigami tulee myös hybridinä. Varmista, että kamarillasi on rekkari etätoteutukseen. Lue lisää tästä.

 

Porigamin keynote-puhujat

Testaamme ensimmäistä kertaa Porigamissa ideaa, joka hyödyttää erityisesti niitä rakkaita JCI-ystäviämme, jotka eivät puhu suomea!

Meillä on ilo ilmoittaa, että kaikki Porigamin keynote-puheenvuorot käännetään englanniksi. Tämä tehdään yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Jotta voit nauttia tästä live-tulkkipalvelusta, tarvitset vain älypuhelimesi ja kuulokkeet! Täältä löydät ohjeistuksen käännöksen kuuntelemiseen.

PERTTU PÖLÖNEN

Perjantaina 8.10. klo 16.45

Perttu Pölönen on visionääri, futuristi, keksijä, säveltäjä, puhuja – eli mieletön multitalentti ja tulevaisuuden tekijä. Kuka virittäisikään kamarilaisten ajatukset tulevaisuustaajuudelle paremmin kuin Perttu Pölönen?

Pölönen on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut myyntimenestyksiksi nousseet kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2014 Perttu valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Perttu Pölönen saa kuulijan katsomaan pitkälle tulevaisuuteen ja pohtimaan nykyhetkeä uudesta näkövinkkelistä – ei pelotellen, vaan innostaen. “Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista.”

TIMO ARO

Lauantaina 9.10. klo 10.00

Mistä on alueen vetovoima tehty?

Timo Aro on Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n johtava asiantuntija. Timon osaamisalueet liittyvät ensisijaisesti alue- ja väestökehitykseen. Timolle soitetaan ensimmäisenä, kun halutaan tietää mitä Suomen muuttoliikkeessä tapahtuu!

Aro on tullut tutuksi erityisesti Twitterissä, jossa hän visuaalisesti havainnollistaa alueiden kehittymistä Suomessa. https://twitter.com/timoaro

KAISA HIETALA

Lauantaina 9.10. klo 12.00

Jos joku, niin Kaisa Hietala tietää, miten vastuullisuus ja liiketoiminta yhdistetään kannattavaksi toiminnaksi. Hietalalla on vuosien kokemus eri organisaatioiden johtamisesta kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Hietalan mukaan vastuullisuus pitää tuoda osaksi organisaatioiden visioita.

– Merkityksellisyys on vision ytimessä. Kun katsotaan toimintaa korkealta ja kaukaa merkityksellisyyden kautta, tulee vastuullisuus automaattisesti mukaan, Hietala neuvoo Johtaja-lehden haastattelussa (02/2021).

Kaisa Hietala nousi suuren yleisön tietouteen viimeistään hakiessaan ja tullessaan valituksi öljyjätti Exxonin hallitukseen. Aiemmin hän oli rakentamassa k yhtä Suomen vastuullisuusmenestystarinoista – Nesteen Uusiutuvia tuotteita. Nyt Kaisa jakaa osaamistaan ja toimii partnerina kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto Gaiassa.

ELINA BONO

Lauantaina 9.10. klo 14.15

Sanoma Media B2B:n Head of Marketing Elina Bono on vaikuttavan markkinoinnin eturivin tähtiä Suomessa. Markkinointia rakastavalla Elinalla on yli 20 vuoden kokemus markkinoinnista, mediasta, myynnistä ja viestinnästä. Parhaiten hänet tunnetaan Oikotien ”Kun aika on” ja Sanoman ”Aina tulee sanomista” -konseptien äitinä, mutta eniten hän syttyy myynnin ja markkinoinnin saumattomasta yhteistyöstä.

”Olemme kaikki muutosmatkalla maailman muuttuessa ympärillämme yhä datavetoisemmaksi, automatisoidummaksi, konsultoivammaksi ja teknologiapainotteisemmaksi. Yksi kuitenkin pysyy – tarve vuorovaikutukselle. Paraskaan viesti ei ole minkään arvoinen, jos kukaan ei näe tai kuule sitä”, kuvailee Elina puheenvuoronsa sisältöä.

Elina Bono kuva

Koulutukset

NÄKÖKULMA: VUOROVAIKUTUS

Futureproofing your business with responsible AI, la 9.10. klo 13–14

Harri Ketamo (FT) on yrittäjä ja riippumaton tutkija. Tällä hetkellä hän toimii hallituksen puheenjohtaja perustamassaan yrityksessä, Headai:ssa, joka tuottaa geneeristä semanttista kieliteknologiaa monimutkaisten päätösten tueksi. Hänen edellisistä yrityksistä SikllPixels ja GameMiner toimivat pelialalla, xTask ja Learning Fingerprint tuottivat analytiikkaa oppimisympäristöjen ja massiivikurssien taustalle. Harri toimii lisäksi senior fellow:na Turun yliopistolla ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa. https://www.linkedin.com/in/harriketamo/

Koulutus on englanniksi.

NÄKÖKULMA: VASTUULLISUUS

Miten kemia luo parempaa tulevaisuutta? la 9.10. klo 14.30–15.30

BASF kehittää tuotteita, jotka tukevat siirtymistä kestävämpään tulevaisuuteen. Miten BASF ja kemia auttavat ratkaisemaan haasteita, kuten fossiilisten polttoaineiden korvaamisen uusiutuvilla? Yhtiö rakentaa eurooppalaisen akkujen arvoketjua – esimerkkinä akkumateriaalitehdasinvestointi Satakunnan sydämeen, Harjavaltaan.

Puhujana toimitusjohtaja Tor Stendahl.

Tulevaisuustaajuus-työpajat

Tulevaisuustaajuus on työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen. Meillä kamarilaisilla on halu, into ja kyky muuttaa maailmaa, kun vain katsomme yhdessä riittävän pitkälle tulevaisuuteen! Sitrassa kehitetty menetelmä tutustuttaa tulevaisuusajattelun saloihin. Tule tutustumaan tulevaisuusajatteluun, rakentamaan toisenlaisia tulevaisuuksia ja samalla tutustumaan muihin kamarilaisiin!

 

NÄKÖKULMA: VASTUULLISUUS

Vastuullisuusvisiosta käytännön tekemiseen, la 9.10. klo 10.30–11.30

Miten Elenian vastuullisuusvisiosta on muodostunut konkreettisia toimia niin, että yhtiö on päässyt kärkisijoille maailman vastuullisimpana infra-alan toimijana?

Vastuullisuusvisiosta tulee kertomaan maailmanluokan vastuullisuusohjelmasta vastaava yksikön päällikkö Sanni Harala ja käytännön teoista sidosryhmäpäällikkö Jarno Lindén.

NÄKÖKULMA: VUOROVAIKUTUS

PODpuhe lisääntyy, kuuntelijasta tekijäksi? la 9.10. klo 10.30–11.30

Kuunteletko paljon podcasteja? Onko koskaan käynyt mielessä, että haluaisit aloittaa oman podin, mutta et ole aivan varma, mitä siinä pitäisi ottaa huomioon?

Kouluttajana toimii Porin Nuorkauppakamarin jäsen, Ylen uutisankkuri ja podcasteista gradunsa tehnyt Laura Hart.

JCI-koulutus: Networking

Maria Vanhatalo, JCI Pori, Sat 9.10. 9 am to 12 noon, Isomäki Areena

Peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

Networking is the JCI course on turning your personal contacts into lasting, trusted and productive connections and relationships. The course covers the principles and dynamics of networking, how to identify and use the opportunities when contacting people, the follow up actions needed after meeting the person to keep adding value to the connection and how to use the participation in JCI activities to build a reputation that will establish a network of connections for the future.

JCI-koulutus: Social Responsibility

Laura Merisaari, JCI Keskuspuisto, Sat 9.10 9 am to 12 noon, ONLINE

Peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

The Social Responsibility Course is a half day course designed to create awareness in Active Citizens that individuals have responsibility to their community and the environment, it promotes the principles of United Nations Global Compact in the practice of business, encourages individuals to act responsibly in business and society and encourages the implementation of best Corporate Social Responsibility practices.

Social Responsibility is recommended for people who seek to understand their role as Active Citizens within the community and the environment as well understanding the commitment that individuals can make to ensure the sustainability of our planet, and prosperity of people in the community.

FAKE NEWS –KESKUSTELUPELI

JCI Aurajoki, pe 8.10. klo 18–19 ja la 9.10. klo 9.30–10.30

Ilmoittaudu perjantain peliin tästä

Ilmoittaudu lauantain peliin tästä.

Disinformaatio ja valeuutiset saavat helposti kenen tahansa pään sekaisin. Medialukutaito on kärkkään somekeskustelun ja sirpaloituneen median aikakautena kullanarvoinen taito. Fake News -keskustelupeli tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia ja uusia työkaluja viestitulvasta selviämiseen.
Pelialustana toimii Topaasia, joka mahdollistaa innostavan, osallistavan ja hauskan keskustelusession tunnissa. Pelin ovat rakentaneet Aurajoen Nuorkauppakamarin projektitiimi yhteistyössä Topaasian kanssa.

IMPROPUHEKLUBI

pe 8.10. klo 18–19, Isomäki Areena

Impromptu speaking is a fun way to polish your public speaking skills and get ready for everyday impromptu speaking situations.  The concept is fast paced and gives you opportunities to challenge yourself on stage!
Concept in short: You will be given a topic and 30 sec time for preparation. After your 30 sec preparation is over, you will give a 1-2 min speech on the given topic.

START-KOULUTUS

pe 8.10. klo 17.30 alkaen

Kokouksen ensikertalaiset pääsevät verkostoitumaan ja tutustumaan kamarimaailmaan First Timers -cocktailit ja Start-koulutuksen yhdistävässä tilaisuudessa perjantaina klo 17.30 alkaen Isomäki Areenalla. Tilaisuuden vetää JCI Finlandin koulutuspäällikkö Kaisa Marin.

Porin nuorkauppakamari ja Porigami-kokousorganisaatio pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

V niin kuin Vastuullisuus
– Fiksua bisnestä


Porigamin tulevaisuusvisio:
Yritystoiminnan vastuullisuus on arkipäivää. Vastuu ilmastosta, yhteisöstä ja taloudesta on oletusarvoisesti osana jokaisen yrityksen strategiaa. Jos ei ole, kuihtuu pois.

Miten vastuullisuudesta tulisi viestiä? Miten vastuullisuudesta tehdään bisnesvaltti? Pysyykö sinun bisneksesi mukana kulutustottumusten muuttuessa? Oivallukset tarjoaa vastuulisuuden koulutuspolku.

V niin kuin Vuorovaikutus
– Teknologiavälitteinen tulevaisuus


Porigamin tulevaisuusvisio:
Työviikosta on tullut kolmipäiväinen. Työpaikalle mennään ensisijaisesti yhteisön vuoksi. Työyhteisöt voivat yhä paremmin. Teknologian myötä aikaa jää siihen, mihin kone ei pysty – inhimillisyyteen.

Haastaako teknologia johtamisen? Mikä on seuraava askel tekoälyn ohjaamassa liiketoiminnassa? Voiko teknologialla lisätä yhteisöllisyyttä – ja miten? Oivallukset tarjoaa vuorovaikutuksen koulutuspolku.

V niin kuin Visiointi
– Kartta menestykseen


Porigamin tulevaisuusvisio:
Vahva visio = varma voitto! Yksilötasolla visioinnin taito on samanlainen työllistymisen ehto kuin kielitaito. Organisaatiossa visiointitaidon avulla osataan tunnistaa ja välttää riskejä. Visiointi on vahva osa yrityksen strategiaa – se on tunnistettua, systemaattista ja tavoitteellista toimintaa.

Miten visiota johdetaan? Miten tulevaisuuden tutkimuksen menetelmät tuodaan osaksi strategiaa? Mitä on muotoiluajattelu ja miten sen avulla saavutetaan visio? Oivallukset tarjoaa visioinnin koulutuspolku.