Tulevaisuustaidot-koulutussisällöt

Porigamin koulutuspolkujen varrelta löydät taatusti sinua ja bisnestäsi tukevat sisällöt! Valitsetko vastuullisuuden, virittäydytkö vuorovaikutukseen vai valmistaudutko visioimaan?

Etkö pääse paikan päälle? Ei hätää! Porigami tulee myös hybridinä. Varmista, että kamarillasi on rekkari etätoteutukseen. Lue lisää tästä.

V niin kuin Vastuullisuus
– Fiksua bisnestä


Porigamin tulevaisuusvisio:
Yritystoiminnan vastuullisuus on arkipäivää. Vastuu ilmastosta, yhteisöstä ja taloudesta on oletusarvoisesti osana jokaisen yrityksen strategiaa. Jos ei ole, kuihtuu pois.

Miten vastuullisuudesta tulisi viestiä? Miten vastuullisuudesta tehdään bisnesvaltti? Pysyykö sinun bisneksesi mukana kulutustottumusten muuttuessa? Oivallukset tarjoaa vastuulisuuden koulutuspolku.

V niin kuin Vuorovaikutus
– Teknologiavälitteinen tulevaisuus


Porigamin tulevaisuusvisio:
Työviikosta on tullut kolmipäiväinen. Työpaikalle mennään ensisijaisesti yhteisön vuoksi. Työyhteisöt voivat yhä paremmin. Teknologian myötä aikaa jää siihen, mihin kone ei pysty – inhimillisyyteen.

Haastaako teknologia johtamisen? Mikä on seuraava askel tekoälyn ohjaamassa liiketoiminnassa? Voiko teknologialla lisätä yhteisöllisyyttä – ja miten? Oivallukset tarjoaa vuorovaikutuksen koulutuspolku.

V niin kuin Visiointi
– Kartta menestykseen


Porigamin tulevaisuusvisio:
Vahva visio = varma voitto! Yksilötasolla visioinnin taito on samanlainen työllistymisen ehto kuin kielitaito. Organisaatiossa visiointitaidon avulla osataan tunnistaa ja välttää riskejä. Visiointi on vahva osa yrityksen strategiaa – se on tunnistettua, systemaattista ja tavoitteellista toimintaa.

Miten visiota johdetaan? Miten tulevaisuuden tutkimuksen menetelmät tuodaan osaksi strategiaa? Mitä on muotoiluajattelu ja miten sen avulla saavutetaan visio? Oivallukset tarjoaa visioinnin koulutuspolku.

 

Porigamin keynote-puhujat

PERTTU PÖLÖNEN

Perjantaina 8.10. klo 16.45

Perttu Pölönen on visionääri, futuristi, keksijä, säveltäjä, puhuja – eli mieletön multitalentti ja tulevaisuuden tekijä. Kuka virittäisikään kamarilaisten ajatukset tulevaisuustaajuudelle paremmin kuin Perttu Pölönen?

Pölönen on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut myyntimenestyksiksi nousseet kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2014 Perttu valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Perttu Pölönen saa kuulijan katsomaan pitkälle tulevaisuuteen ja pohtimaan nykyhetkeä uudesta näkövinkkelistä – ei pelotellen, vaan innostaen. “Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista.”

JOAKIM STRAND

Lauantaina 9.10. klo 10.00

Parantuisiko poliittinen päätöksenteko rohkeammalla visioinnilla? Tähän oikea henkilö vastaamaan lienee eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Joakim Strand. Strand on RKP:n toisen kauden kansanedustaja Vaasasta ja kotikaupunkinsa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Tulevaisuusvaliokunta käsittelee tulevaisuuden kehitykseen vaikuttavia tekijöitä, tulevaisuuden tutkimusta ja teknologiakehityksen vaikutuksia. Valiokunta vastaa muun muassa valtioneuvoston tulevaisuusselonteon valmistelusta ja YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman (Agenda2030) kansallisen toimenpideohjelman seurannasta.

Miten lainsäädännössä ennakoidaan tulevaisuutta – vai ennakoidaanko? Ja miten ennakointia pitäisi tehdä? Siihen vastaa keynote-puheenvuorossaan Joakim Strand.

KAISA HIETALA

Lauantaina 9.10. klo 12.00

Jos joku, niin Kaisa Hietala tietää, miten vastuullisuus ja liiketoiminta yhdistetään kannattavaksi toiminnaksi. Hietalalla on vuosien kokemus eri organisaatioiden johtamisesta kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Hietalan mukaan vastuullisuus pitää tuoda osaksi organisaatioiden visioita.

– Merkityksellisyys on vision ytimessä. Kun katsotaan toimintaa korkealta ja kaukaa merkityksellisyyden kautta, tulee vastuullisuus automaattisesti mukaan, Hietala neuvoo Johtaja-lehden haastattelussa (02/2021).

Kaisa Hietala nousi suuren yleisön tietouteen viimeistään hakiessaan ja tullessaan valituksi öljyjätti Exxonin hallitukseen. Aiemmin hän oli rakentamassa k yhtä Suomen vastuullisuusmenestystarinoista – Nesteen Uusiutuvia tuotteita. Nyt Kaisa jakaa osaamistaan ja toimii partnerina kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto Gaiassa.

ELINA BONO

Lauantaina 9.10. klo 14.15

Sanoma Media B2B:n Head of Marketing Elina Bono on vaikuttavan markkinoinnin eturivin tähtiä Suomessa. Markkinointia rakastavalla Elinalla on yli 20 vuoden kokemus markkinoinnista, mediasta, myynnistä ja viestinnästä. Parhaiten hänet tunnetaan Oikotien ”Kun aika on” ja Sanoman ”Aina tulee sanomista” -konseptien äitinä, mutta eniten hän syttyy myynnin ja markkinoinnin saumattomasta yhteistyöstä.

“Olemme kaikki muutosmatkalla maailman muuttuessa ympärillämme yhä datavetoisemmaksi, automatisoidummaksi, konsultoivammaksi ja teknologiapainotteisemmaksi. Yksi kuitenkin pysyy – tarve vuorovaikutukselle. Paraskaan viesti ei ole minkään arvoinen, jos kukaan ei näe tai kuule sitä”, kuvailee Elina puheenvuoronsa sisältöä.

Elina Bono kuva

Koulutukset

Koulutuskattaus täydentyy syyskuun aikana. Pysy kuulolla!

NÄKÖKULMA: VISIOINTI

Elinvoima, vetovoima, pitovoima, valovoima – mistä alueiden vahvuudet muodostuvat? la 9.10. klo 9–10

Timo Aro on Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n johtava asiantuntija. Timon osaamisalueet liittyvät ensisijaisesti alue- ja väestökehitykseen. Timolle soitetaan ensimmäisenä, kun halutaan tietää mitä Suomen muuttoliikkeessä tapahtuu!

Aro on tullut tutuksi erityisesti Twitterissä, jossa hän visuaalisesti havainnollistaa alueiden kehittymistä Suomessa. https://twitter.com/timoaro

NÄKÖKULMA: VASTUULLISUUS

Miten kemia luo parempaa tulevaisuutta? la 9.10. klo 14.30–15.30

NÄKÖKULMA: VUOROVAIKUTUS

la 9.10. klo 12.30–13.30

Harri Ketamo (FT) on yrittäjä ja riippumaton tutkija. Tällä hetkellä hän toimii hallituksen puheenjohtaja perustamassaan yrityksessä, Headai:ssa, joka tuottaa geneeristä semanttista kieliteknologiaa monimutkaisten päätösten tueksi. Hänen edellisistä yrityksistä SikllPixels ja GameMiner toimivat pelialalla, xTask ja Learning Fingerprint tuottivat analytiikkaa oppimisympäristöjen ja massiivikurssien taustalle. Harri toimii lisäksi senior fellow:na Turun yliopistolla ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa. https://www.linkedin.com/in/harriketamo/

Koulutus on englanniksi.

NÄKÖKULMA: VISIOINTI

Julkaisemme koulutuksen sisällön pian!

NÄKÖKULMA: VASTUULLISUUS

Julkaisemme koulutuksen sisällön pian!

NÄKÖKULMA: VUOROVAIKUTUS

PODpuhe lisääntyy, kuuntelijasta tekijäksi? la 9.10. klo 10.30–11.30

Kuunteletko paljon podcasteja? Onko koskaan käynyt mielessä, että haluaisit aloittaa oman podin, mutta et ole aivan varma, mitä siinä pitäisi ottaa huomioon?

Kouluttajana toimii Porin Nuorkauppakamarin jäsen, Ylen uutisankkuri ja podcasteista gradunsa tehnyt Laura Hart.

Tulevaisuustaajuus-työpajat

Tulevaisuustaajuus on työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen. Meillä kamarilaisilla on halu, into ja kyky muuttaa maailmaa, kun vain katsomme yhdessä riittävän pitkälle tulevaisuuteen! Sitrassa kehitetty menetelmä tutustuttaa tulevaisuusajattelun saloihin. Tule tutustumaan tulevaisuusajatteluun, rakentamaan toisenlaisia tulevaisuuksia ja samalla tutustumaan muihin kamarilaisiin!

Työpajat järjestetään la 9.10. Isomäki Areenalla klo 11–14 ja 14–17 sekä etätoteutuksena klo 15–18. 

JCI-koulutus: Networking

Maria Vanhatalo, JCI Pori, Sat 9.10. klo 9–12

Networking is the JCI course on turning your personal contacts into lasting, trusted and productive connections and relationships. The course covers the principles and dynamics of networking, how to identify and use the opportunities when contacting people, the follow up actions needed after meeting the person to keep adding value to the connection and how to use the participation in JCI activities to build a reputation that will establish a network of connections for the future.

JCI-koulutus TBA

FAKE NEWS –KESKUSTELUPELI

JCI Aurajoki, pe 8.10. klo 18–19 ja la 9.10. klo 9.30–10.30

IMPROPUHEKLUBI

pe 8.10. klo 18–19

Porin nuorkauppakamari ja Porigami-kokousorganisaatio pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmassa.